BRA

Finns intresse från er sida så har Tiljander Marknad och Kommunikation lång erfarenhet att ta fram olika hälsomaterial som näringsberäknade recept för olika målgrupper, genomförande av intressanta hälsoträffar för din personal eller dina kunder.  Vi arbetar i nätverk och vid behov anlitas då specialister som dietist och hälsorådgivare.

Ett äpple om dagen håller doktorn borta!

Ja, hur var det nu med ett äpple om dagen? Det brittiska ordspråket lyder ”An apple a day keeps the doctor away”. I en studie publicerad i ” British Medical Journal” har forskare vid Oxford University visat att det kan ge mycket goda effekter att äta ett äpple om dagen.

Nu räcker det inte med ett äpple om dagen för de som vill må bättre och orka mer samt att nå en balanserad kroppsvikt. Människan är skapad för en rörlig fysisk tillvaro och behöver minst 30 minuters promenad per dag. Dessutom är det viktigt att skapa regelbundna matvanor, så att man får ett jämt intag av föda. Då hålls blodsockret på en jämn och optimal nivå och ett jämt tillflöde av bränsle erhålls till både hjärnans tankeprocesser och till kroppens aktiviteter.

Vad behöver vi mer för att må bra?

Öppna sinnena genom att vara ute i skog och mark, gärna tillsammans med familj och vänner. Goda relationer med arbetskamrater, vänner och familj gör oss gott och vi växer och utvecklas som människor. Avslutningsvis måste sömn och vila nämnas. Med 7-8 timmars sömn per natt mår vi som bäst, helst ska vi lägga oss innan första ”sömntåget” går, annars kan vi ha lite svårt att somna.

Finns intresse för ett material kring mat och hälsa? Skicka gärna ett mail eller ring.